Fotobron: www.welingelichtekringen.nl

Het vrouwelijk orgasme: pas sinds de vorige eeuw wordt er serieus onderzoek gedaan naar de nut en noodzaak, de verschijningsvormen en de beleving ervan. Eeuwenlang werd zelfs het bestaan van een daadwerkelijk orgasme door de geleerden betwijfeld. En zelfs nu zijn er nog dinosaurus-‘’doktoren’’ die het squirten, de g-spot en aanverwanten niet erkennen. Het vrouwelijk orgasme als mysterie dus.

Gelukkig weten we steeds meer en heeft de emancipatie er ook voor gezorgd dat vrouwen net zoveel recht hebben op orgastisch plezier tijdens de sexuele daad als de man. En dat hoe meer zij weten over het eigen lichaam en de werking van het orgasme, hoe meer interesse zij krijgen en makkelijker tot een climax weten te komen. Dat weet ik niet alleen uit eigen ervaring, verschillende onderzoeken (ik noem ze hier gemakshalve niet, google weet alles) onderbouwen deze stelling.

Allemaal fijn, maar wat heeft dit te maken met het schrijven van erotica?
Awel, op social media kwam ik vanuit verschillende kanten een advertorial tegen met de titel OMGYES! Met de insteek dat er eindelijk wetenschappelijk onderzoek is naar het vrouwelijk orgasme in de praktijk. Natuurlijk moet ik zoiets aanklikken en lezen.
Op deze site zijn ruim 2000 dames tussen de 18 en 95 ondervraagd en onderzocht op hun sexuele beleving. Wow, denk je eens in wat een ongelooflijke hoeveelheid ervaring daar in die data staat!
Op basis van deze interviews zijn meer dan 60 filmpjes gemaakt en artikelen geschreven.
Door het volgen van deze filmpjes, kun je thuis oefenen.
Je kunt ook weer bijdragen aan het onderzoek. Het schijnt dat er heel veel nieuwe feiten, invalshoeken en ideeën naar boven zijn gekomen. Hoe cool is dat!

Voor iedereen die inspiratie zoekt in real life is dit natuurlijk handig.
Maar, ik vermoed dat heel veel erotica schrijvers hier ook hun voordeel kunnen halen.
Hier wordt gesproken over hoe het voelt, hoe het is, in welke situaties, wat er lekker is en wat niet, hoe dat dan gaat en noem maar op.
Een echte databank dus waar je schrijfinspiratie pur sang vandaan haalt. Je moet er wel een beetje voor betalen (ga ik straks doen), maar dan heb je ook zeker wat!

Aanradertje dus: www.omgyes.com

Ik wacht nu, met smart, op de mannelijke versie.

Comments

Reacties