Emanuel: Vorig jaar schreef ik als opdracht voor een schrijfcursus een synopsis voor een denkbeeldige film. Een synopsis is een korte aanduiding van scenes en locaties zonder al te veel detail of dialoog. Ik verzon het in de bus op weg naar huis, of nog preciezer gezegd: op weg van het cursuslokaal naar de bushalte en het leverde een vervreemdend plot op dat me niet losliet. In de weken daarna werkte ik het uit tot een kort verhaal met de titel: Speak How You Feel.

Ik ben nu trots en blij dat literair tijdschrift Extaze dit wat melancholieke en surrealistische verhaal op hun website heeft geplaatst. Je kunt het hier op de site van Extaze lezen.

Meer verhalen in dit genre kun je in mijn bundel De Kalahari Roos vinden. Enkele van die verhalen zijn inmiddels in literaire tijdschriften gepubliceerd. Zo is het verhaal ‘Zico’ te vinden in nummer 136 van Gierik&NVT, en het verhaal ‘7×7=’ werd gepubliceerd in nummer 159 van Deus ex Machina.

Ik wens iedereen veel plezier met deze verhalen!

Comments

Reacties