De Kalahari Roos is de eerste verhalenbundel van Emanuel Claessens. Zijn verhalen hebben wortels in het magisch realisme en beschrijven de zoektocht van de man naar de zin van het bestaan in de soms destructieve interactie met een sterke vrouw. Met erotiek en verlangen als de drijfveren voor hun handelen, geven de personages op een unieke manier vorm aan hun onderlinge verhoudingen. Claessens beschrijft de ongelijke strijd van het individu met vervreemdende systemen en sinistere spiritualiteit. Hiertoe neemt hij de lezer mee naar uiteenlopende, vaak exotische locaties.

Emanuel Claessens (1955) schrijft donkere erotica, veelal zonder happy end. Hij debuteerde in 2014 met de gedichtenbundel ‘Mijn Zwakte is mijn Kracht’ onder het pseudoniem ‘Luckyman.’ 
Zijn erotisch getinte verhalen zijn inmiddels gepubliceerd in diverse tijdschriften en verzamelbundels:
Het verhaal ‘Zico’ is gepubliceerd in het zomernummer 2017 van Gierik&NVT, driemaandelijks literair tijdschrift, het verhaal ‘De Rode Stiletto´s’ is in februari 2017 gepubliceerd in editie 282 van MassaD, Nederlands oudste bdsm lifestyle magazine en het verhaal ‘7×7=’ is in december 2016 gepubliceerd in nummer 159 van Deus ex Machina, tijdschrift voor actuele literatuur uit binnen- en buitenland.

Comments

Reacties