Erotica en Politiek, gaat dat samen? Ongetwijfeld zijn er mensen die opgewonden raken van politieke intriges en de macht die hiermee gaat gepaard. Een deel van de erotica-liefhebbers benut erotica echter om even te ontsnappen aan de harde werkelijkheid. Het is heerlijk om jezelf te laten meeslepen in mooi, geile, absurde of indringende verhalen. Om daarna opgeladen en geinspireerd verder te kunnen met je eigen werkelijkheid.

In ”the land of the free” staat de eigen werkelijkheid onder behoorlijke druk. Recent zegt Anna Yeatts, (scifi writer) in een interessant artikel in The Rolling Stone hierover: ”There are a lot of things I worry about in the Trump administration – if you’re not blonde and leggy and beautiful and super white, then you don’t fit in. Having a place to go in fiction and seeing people who are like you makes you feel less alone.”
Voor LGBT, BDSM en mondige vrouwen die graag zelf het initiatief nemen en in control zijn van hun eigen leven, is het in het huidige politieke klimaat steeds lastiger zichzelf te zijn. Planned Parenthood klinieken worden gesloten, health programs voor vrouwen en transgenders worden opgedoekt en iedereen die een beetje anders is lijkt zich te moeten wapenen tegen kritiek en ridicuul van hun omgeving.

Dat is Amerika. Hoe is dat bij ons? Is er een nieuwe preutsheid aan de gang of is er juist een grotere acceptatie van alle smaken, geuren en kleuren die de erotische mens ons biedt? Hoe vrij zijn wij hier als beoefenaar van het lustige leven en het erotische lezen?

Het hele artikel is de moeite waard om te lezen. Los van de uitermate grappige titels die onlangs in Amerika zijn verschenen (America will rise again) en de commotie die bijvoorbeeld is ontstaan in ons eigen land over de objectivering van vrouwen door GeenStijl en de agressie die sommige reaguurders hierop lieten zien, geeft het artikel “Trump Erotica: How Smut is getting political again” ons zeker te denken. Klik op de titel en je leest het gehele artikel.

Erotica als politiek statement. Ik kijk uit naar meer over dit onderwerp.

 

Comments

Reacties