Lid worden van een club, ik vind daar wat van. Iets niet-zo-leuk. Ik ben bovenal geen clubjesmens. Nooit geweest ook. Mocht het al van sporten zijn gekomen in mijn jeugd, dan was het toch altijd een solistische sport: de korte sprint van 200 meter en ballet.  Niet dat ik niet van mensen houd hoor, maar al die interactie en die gezelligheid belemmeren me vaak in het denken en doen.

Schrijven is bij uitstek een heerlijk solistisch gebeuren. Mijn laptop en ik hebben een intensieve relatie, so to speak. Al vind ik het heerlijk om met Lustgenoot in één ruimte te zitten, maar dat kan alleen omdat hij zelf ook actief is in het schrijven van (overigens prachtige) verhalen, zo niet dikke rapporten. Het geluid van onze tikkende vingers maakt het reuze knus. Zoals de vingers thuis tikken, tikken ze nergens.

Maar: sinds ik actief betrokken raakte bij EWA Nederland (erotic writers and artists), van Antoinette in 2014 is er een nieuwe wereld voor me opengegaan.
Voor het eerst zat ik aan tafel met andere schrijvers en bloggers, die over dezelfde interesses beschikten. En erotica schreven. Die vind je niet zo een-twee-drie in de eerste de beste schrijfcursus.
Na de eerste bijeenkomst in december 2014 was ik al verkocht! Ik heb er vrienden voor het leven aan overgehouden. Niet dat we de deur bij elkaar platlopen. We zien elkaar eens in de twee maanden bij de bijeenkomsten. In de tweeënhalf jaar dat ik betrokken ben, heb ik geloof ik maar 1 keer een bijeenkomst gemist. Voor een niet-clubjesmens vind ik dit een uitzonderlijke prestatie, al zeg ik het zelf.

Het is uitermate stimulerend te horen hoe anderen schrijven en met welke elementen ze worstelen. En heel nuttig om feedback te ontvangen van de anderen danwel te lezen hoe zij een bepaald thema aanpakken of verwerken. Ik durf te stellen dat ik een betere schrijver ben geworden daardoor.

Erotica schrijven is van een andere orde dan ‘gewoon’ schrijven in een bepaald genre (en dat is al uitdagend genoeg). Want hoewel erotica zeker een eigen genre is, heb je te maken met twee extra elementen: wat is opwindend en wat niet én: hoe laat je de verhaallijn de erotische elementen ontstijgen?. Een goed erotisch verhaal gaat niet over ‘boy-meets-girl-they-fuck-end-of-story’. Een erotisch verhaal kan als thriller, als komedie, als avonturenroman, als drama, als romantiek, als…vul maar in, worden verpakt. Erotica behelst in zekere zin dan ook twee genres.
En welke woorden gebruik je voor wat? Het woord ‘kut’ twintig keer noemen op een pagina, verhoogt de geilheid en verbeelding niet. En het woord ‘plasser’ of ‘genotsgrot’ is niet erg opwindend. Jawel lieve lezers, daar worstelen de erotici allemaal mee. Synoniemen en ‘hoe maak je het opwindend’. Het is boeiend, leerzaam en stimulerend deze worstelingen met elkaar te delen en te horen hoe anderen dit oplossen.

EWA Nederland fuseert vanaf 1 december 2017 met EroScripta. Een weloverwogen keuze van Antoinette (lees ook: http://ewanederland.nl/2017/10/fusie/).
Het geeft een nieuwe impuls aan de bijeenkomsten en andere activiteiten die doorgaan onder EroScripta. EroScripta wil groeien en een interactief platform zijn voor de schrijvers, bloggers en dichters van erotica.

Een belangrijke doelstelling van EroScripta is meer bekendheid creëren van erotica en haar schrijvers. Daarom gaan we veel aan promotie doen. En om dat goed te kunnen doen, is het handig om lid te worden van EroScripta!

Lid worden kost je niets. Je krijgt een gratis profiel op onze website, met linkjes naar jouw website, je nieuwe boek, je blog of andere zaken. Je ontvangt korting op al onze activiteiten. Je bent onder andere in google veel beter vindbaar. En je maakt kans om in het ‘EroZine’ te komen, het jaarlijkse magazine van EroScripta.  Het enige dat we van jou vragen is dat je minimaal drie keer per jaar op één van onze activiteiten aanwezig bent (zie https://www.eroscripta.nl/evenementen/) en de badge van EroScripta op je website of blog plaatst. Eazy toch?

Dus, om een lang verhaal in het kort af te ronden: het loont om lid te zijn van EroScripta. Het is niet moeilijk: gewoon hier even klikken en invullen. Wij nemen dan snel per mail contact met je op en als we je profiel hebben ontvangen, ontvang je onze badge.

Ik kijk er naar uit je snel bij onze community te kunnen verwelkomen en je persoonlijk te begroeten op een van onze bijeenkomsten, workshops of lezingen

Comments

Reacties