Meelezers zijn altijd fijn, zeker als ze een mooie recensie geven! Marc van Lier van NBRPlaza schreef een toffe recensie over Lustkronieken 3 van Liza Daen.
Het origineel lees je hier: http://www.nbrplaza.com/boekrecensie-lustkronieken-3-liza-daen/

Uitgeverij Eroscripta stuurde me een exemplaar van Lustkronieken 3 van auteur Liza Daen, in ruil voor een eerlijke recensie.


Synopsis

Na Lustkronieken (2014) en Lustkronieken 2 (2015), hebben we lang moeten wachten op het derde deel. Daardoor is Lustkronieken 3 een soort overzicht van allerlei korte verhalen die Liza Daen schreef tussen 2016 en 2018. Deze ‘best of’ bundel bestaat uit verschillende korte erotische verhalen, verdeeld in 4 delen. In het eerste deel kun je verhalen teruglezen die Daen schreef voor de workshops van EWA Nederland. In deel 2 staan de verhalen die ze schreef voor de EWA Schrijfmarathon 2017, waar Daen als tweede eindigde. De verhalen in deel 3 zijn eerder gepubliceerd bij Cosmopolitan Online. En het laatste deel bevat posts die ze op haar eigen blog plaatste.

Over Liza Daen
Liza Daen is voor velen geen onbekende in het land van erotica, maar (helaas) voor nog veel meer mensen wellicht wel. Daen studeerde Aziatische talen en culturen, met als bijvak toegepaste filosofie, en daar is vaak een hint van terug te vinden in haar verhalen. Daen schrijft over lust. Lust als bron van leven, als drijvende kracht, als verbinding tussen mensen, lust die de ware aard van onze ziel laat zien. Ze publiceert haar werken regelmatig op verschillende media.

Lustkronieken 3
In Lustkronieken 3 laat Daen zien dat ze een ware woordenkunstenaar is. Hoewel erotiek het leitmotif is in al haar korte verhalen, is het nooit plat, of ranzig. Het zijn geen romantische ‘fap’-verhaaltjes, om het zo maar te noemen. Daen laat als geen ander de personages tot leven komen en de erotiek is dan ook eerder realistisch en schurend. De verhalen zijn nooit voorspelbaar en zo nu en dan werken ze zelfs als een spiegel op je eigen ziel. Toch neemt ze zelden een blad voor de mond, als ze taboes vanuit een verrassende invalshoek bespreekbaar maakt. Soms rauw, dan weer teder.

Lustkronieken 3 bevat 40 prachtige verhalen die meer dan het lezen waard zijn.

 

Comments

Reacties