Marc van Lier, van onze goede  partner NBR-PLazaen Eroscripta-lid, was zo lief voor ons ‘Stamina’ te lezen en hier een recensie over te schrijven.
Het originele bericht lees je op http://www.nbrplaza.com/boekrecensie-stamina-de-heetste-verhalen-uit-de-erotische-schrijfmarathon-2014-2017/

***

Tussen 2014 en 2017 organiseerde EWA Nederland jaarlijks een schrijfwedstrijd voor auteurs van erotische verhalen. Nu zijn de beste erotische verhalen van vier jaar schrijfmarathon gebundeld in het e-book ‘Stamina’.

EWA Schrijfmarathon
Tussen 2014 en 2017 was de schrijfmarathon van EWA Nederland een begrip onder beginnende en gevorderde schrijvers van erotisch werk. De deelnemers kregen elke maand een opdracht tot het schrijven van een erotisch verhaal en het publiek kon stemmen op de beste inzendingen.

Zelf heb ik in 2015 en 2016 deelgenomen aan ‘de marathon‘ en in 2017 mocht ik zelfs jureren. Elke marathon bestond uit 10 rondes, die liepen van februari tot november. Deelnemers vielen af als ze onvoldoende stemmen van het publiek, of punten van de jury wisten te verzamelen. Daardoor was de erotische schrijfmarathon een ware uitputtingsslag. Aan de andere kant waren de opdrachten zo opgesteld, dat verschillende schrijfelementen zoals dialoog, karakterschets, openingszin, etc. aan bod kwamen. Dat maakte het voor de deelnemers – die daar voor openstonden – een leerzame ervaring.

Helaas hield EWA Nederland op te bestaan en daardoor dreigden ook de honderden verhalen in de vergetelheid te geraken. Gelukkig zijn nu de beste 28 verhalen uit vier jaar EWA Schrijfmarathon gebundeld in het boek ‘Stamina’.

Stamina – verhalen van auteurs met uithoudingsvermogen
De bundel is samengesteld door Emanuel Claessens, Lydia van der Weide, Marti Jansen en Liza Daen. Het voorwoord is geschreven door Antoinette, de vrouw achter EWA Nederland.

De bundel bestaat grofweg uit twee delen. In het eerste deel staan de verhalen van de winnaars van de vier marathons. In het tweede deel vind je de ‘editor’s choices‘: een greep uit de inzendingen die het lezen meer dan waard zijn. De verhalen zijn in totaal door zestien verschillende auteurs geschreven. Van mezelf is het verhaal ‘Heer Wind‘ opgenomen, dat ik toen had ingezonden onder het pseudoniem NaturalBornRiddim. Met dit verhaal haalde ik destijds de halve finale.

Als jij hebt deelgenomen aan een van de schrijfmarathons, of als je destijds weleens hebt gestemd op een van je favoriete schrijvers, dan is dit een heerlijk boekje om bij te mijmeren. Maar ook als je helemaal niet bekend bent met de EWA Schrijfmarathon, is dit een prachtige verzameling met erotische korte verhalen.

Stamina is een bundel dat aantoont dat literotica een genre is dat porno ontstijgt en dat veel lezers zal bekoren. Doordat er zo veel verschillende schrijvers aan hebben bijgedragen, tref je een grote diversiteit, zowel in genres als schrijfstijl. Daarmee is Stamina meer dan zo maar een bundeltje geile verhalen; het is een ode aan het genre en het lezen meer dan waard.

Geniet van de creativiteit in de verhalen van Mahotsukai, Thislexy, Sanna, secret2all, Breyana, Fenne van Heemstede, Nitewriter, Emanuel Claessens, Monica Roos, Initium Novum, Damasus, Eva, Nickje, Liza Daen, Marie Rebelle en mijzelf

Stamina is als eBook voor slechts €4,99 te downloaden vanaf Eroscripta.

Comments

Reacties