Een tijdje geleden werd ik benaderd door EWA Nederland (Erotic Writers and Artists) of EroScripta ervoor voelde een boekje uit te geven met de beste verhalen van de erotische schrijfmarathon tussen 2014 en 2016. (klik hier voor een kijkjein de erotische schrijfmarathon)
Omdat ikzelf, Liza, meedoe aan de marathon, weet ik als geen ander hoeveel uithoudingsvermogen het vraagt van de auteurs en zeker wat voor pareltjes van verhalen het oplevert. En van mijn goede vriendin Antoinette die de eigenaar is van EWA, weet ik ook hoeveel werk het is het ieder jaar weer georganiseerd te krijgen. We vonden het daarom een fantastische kroon op ieders werk om dit boek te realiseren!

Makkelijk gezegd, daarna begon de lange weg: welke verhalen neem je op en welke niet? De keuze voor de finalisten was snel gemaakt: niet voor niets heeft het publiek zo trouw gestemd en de winnende verhalen als beste uit de bus laten komen. Maar ja: drie verhalen per jaar maal drie jaar is maar negen verhalen. Dat is toch wel dun voor een boekje en geeft geen recht aan de tientallen inzendingen in die drie jaar.

Na wat brainstormen heen en weer hebben we aan twee enthousiaste lezers gevraagd die selectie uit ieder jaar te maken. Lezers die weten wat een uitdaging het is om te schrijven in het erotisch genre en van wie we weten het erotisch verhaal te waarderen.
Emanuel Claessens, auteur van de Kalahari Roos bij EroScripta, doet zelf mee onder de naam Luckyman in de marathon van 2016 en het nog lopende jaar 2017 en hebben we daarom gevraagd de selectie van 2015 voor zijn rekening te nemen.
Lydia van der Weide, een zeer ervaren journaliste die schrijft voor o.a. Viva, OH Magazine en andere bekende bladen, is heel bekend met het erotisch genre en schrijft er ook veel artikelen over. Haar hebben wij gevraagd de selectie van 2016 voor haar rekening te nemen.

Beiden hebben zich minutieus door tientallen verhalen, die wij geanonimiseerd hebben toegezonden, heen gelezen. Ze hadden de vrije hand, hoewel we hebben gevraagd wel te letten op het gebruik van het Nederlands. Hun keuzes zijn onlangs bepaald en hebben ons mooi verrast! Tien auteurs zijn in totaal geselecteerd voor twintig prachtige verhalen. Een feest om de afgelopen weken de auteurs te benaderen met de vraag of ze toestemming geven voor publicatie. Negen auteurs hebben inmiddels deze toestemming enthousiast gegeven, dus het echte werk kan nu beginnen.

Een boekje maken lijkt makkelijker dan het is. Je moet nadenken over indeling, vormgeving, de cover-foto, de marketing, ISBN aanvragen. Fotograaf zoeken voor de cover (wordt wellicht dezelfde huisfotograaf, die ook de prachtige foto van Kalahari Roos maakte), voorwoord, stukje over de auteurs, regelen van een boekpresentatie..de lijst ‘’things to do’’ is lang.

Kortom, sinds een paar weken zijn Antoinette en ik er heel erg druk mee, tussen onze fulltime banen en de lopende schrijfmarathon door. We zijn nu zover gevorderd, dat de opwinding de overhand begint te nemen. Een boek in wording is een van de mooiste dingen in het leven om mee te maken.  Nog een ruime maand, dan staat ‘Stamina’ bij ons op de boekenplank!

Comments

Reacties