Graag maken wij jullie attent op een toffe schrijfwedstrijd bij deBuren: Het Rode Oor 2018.

Een prachtige kans voor alle erotici om je publiek te vergroten en je erotische schrijfkunsten te laten zien. Er zit wel een extra uitdaging in: het moet een erotisch luisterverhaal zijn! Lees hieronder de ins-en outs en de spelregels

(bron:https://www.deburen.eu/magazine/2225/oproep-het-rode-oor)

deBuren en Stichting Nieuwe Helden (Lucas De Man) gaan samen op zoek naar de mooiste erotische luisterverhalen in Nederland en Vlaanderen.  De eerste halte in dit gezamenlijke project is de tweede editie van de schrijfwedstrijd Het Rode Oor. De eerste editie was met een 400 inzendingen alvast een groot succes.

Opdracht: schrijf een erotisch kortverhaal om naar te luisteren

Er is weinig zo moeilijk als het maken van een goed erotisch kortverhaal. We dagen je uit om een opwindend luisterverhaal neer te pennen. Seks mag, maar moet niet.
Je kan een verhaal insturen in drie categorieën: vanuit een ik (ik voel), een jij (jij voelt) of een personage (Dirk voelt). Stuur je tekst in het Nederlands als word-document (maximaal 800 woorden) met de vermelding van het schrijfperspectief en je contactgegevens vóór woensdag 7 maart om 09:00 naar debbie@deburen.eu.

Spelregels:

  • De tekst moet geschreven zijn in het Nederlands
  • De tekst moet ingezonden worden als word-document.
  • Je mag als duo of groep deelnemen. Indien het verhaal van een duo of groep de finale wint, treedt één persoon van het duo of de groep op als afgevaardigde.
  • Je mag slechts met één tekst deelnemen, dat geldt ook voor duo´s en groepen.
  • We vragen kandidaten om woensdag 28 maart vrij te houden in hun agenda. Op woensdag 21 maart hoor je of je tekst geselecteerd is voor de finale van Het Rode Oor.
  • De beste inzending wordt na de wedstrijd gepubliceerd door deBuren, Stichting Nieuwe Helden en De Nieuwe Liefde als tekst en als podcast via site en Facebook.
  • De winnaar krijgt Het Rode Oor, een beloning van €250 en feedback van de jury.
  • Alle auteurs van de verhalen die geselecteerd worden voor de finale, ontvangen feedback van de jury.
  • Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.
  • Uit alle inzendingen wordt een aantal teksten door Stichting Nieuwe Helden uitgekozen voor de realisatie van een erotische geluidsinstallatie en/of theatervoorstelling. Stichting Nieuwe Helden neemt te zijner tijd contact op met de auteurs van de betreffende teksten voor het maken van verdere afspraken omtrent het gebruik.

Het publiek kiest de winnaar
Alle ingezonden verhalen worden geanonimiseerd. Vervolgens maakt een vakkundige jury een selectie.
De beste verhalen worden tegelijkertijd in De Nieuwe Liefde (Amsterdam) en Beursschouwburg (Brussel) voorgedragen door de mooiste stemmen uit de Lage Landen. Het publiek in beide steden kiest samen de winnaar van Het Rode Oor 2018.

De winnaar krijgt Het Rode Oor, een prijs van €250 en feedback van de jury.

De mooiste verhalen leven verder. Stichting Nieuwe Helden maakt plannen om na de wedstrijd met de mooiste verhalen een erotische geluidsinstallatie te creëren, die in de loop van 2018 en 2019 te zien is op festivals in Nederland en Vlaanderen. De beste inzending wordt na de wedstrijd door deBuren, Stichting Nieuwe Helden en De Nieuwe Liefde gepubliceerd als tekst en als podcast.

Comments

Reacties